Vzhledem k tomu, že pokojové rostliny mohou ve zlepšování kvality vnitřního vzduchu zajít jen tak daleko, zvažte následující možnosti odstranění toxinů a přivedení čerstvého vzduchu do vašeho domova.

1. Otevřete okna . Když to teplota, počasí a sezónní alergie dovolí, otevřete okna, aby ve vašem domě mohl cirkulovat čerstvý vzduch.

2. Upgradujte své systémy filtrace vzduchu . Pokud používáte nucené vytápění a klimatizaci, máte již odtahové ventilátory, které odvádějí vzduch z vašeho obytného prostoru. Upgradujte na nich filtry nebo zvažte ventilátor pro celý dům, který může vzduch ještě více cirkulovat. Docela mohou pomoci i čističky vzduchu o velikosti místnosti.

3. Vyčistěte koberce nebo je zcela odstraňte . Staré, špinavé koberce obsahují toxiny a prach, které mohou snížit kvalitu vzduchu a způsobit alergické reakce. Dopřejte jim řádné čištění párou každý rok nebo je vyměňte, abyste zlepšili kvalitu vzduchu.

4. Pravidelně doma utírejte prach . Pravidelným úklidem vašeho domu můžete udržet čistý vzduch a snížit vaše alergie na minimum.